Készült: 2020.02.21.08:22:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2005.11.14.), 142. felszólalás
Felszólaló Mesterházy Attila (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MESTERHÁZY ATTILA ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tehát ahogy említettem, dohánytermékeknél, rákkeltő anyagoknál és a radioaktív sugárzásnál van szerepe a főfelügyelőségnek.

A harmadik területen végeztünk kutatásokat, felméréseket, ellenőrzéseket fajátékoknál, fabútoroknál, óvodai játszóeszközöknél. Hála istennek, itt azt mutatta ki az ellenőrzés, hogy sehol semmilyen radioaktív szennyezettség nem volt található. Tehát ebben mindenféleképpen egy megnyugtató végeredménnyel zárult a vizsgálat.

Amit a képviselő asszony felvetett, ahhoz csak az tudom mondani, hogy a minisztérium partner minden ilyen kezdeményezéshez. Én is azt gondolom, hogy ez is egy szűk szegmense tud lenni annak a rákellenes programnak, amit az Egészségügyi Minisztérium meghirdetett. Így, ha ebben a minisztérium támogatása, szakmai részvétele bármilyen formában szükséges, akkor nagy örömmel veszünk részt ilyen programban. A jövő évben a fogyasztóvédelmi hatóságnak a szakmai ellenőrzési programjában is már figyelembe fogjuk venni hangsúlyosan ezeket a szempontokat, hogy teljes mértékben összhangban legyen, ahogy eddig is, a rákellenes program célkitűzéseivel.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai