Készült: 2021.07.27.10:09:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2001.12.12.), 16. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kuncze Gábor képviselőtársam megszólalásához szeretnék hozzáfűzni egy gondolatot. Ő nagyívű hozzászólásában bírálat tárgyává tett egy családpolitikáról szóló országgyűlési beszámolót, fekete-fehér nyomásban, fényképes arcok nélkül megjelent beszámolót. Meggyőződésem, hogy talán nem látta Kuncze képviselő úr azt a Metro újságban megjelent hirdetményt, amely, azt hiszem, a tegnapelőtti számában található. Ebben a főpolgármester-helyettes szinte egy időben tette közzé a főváros közlekedésének javítását szolgáló új, hannoveri villamosok beállítását megfogalmazó írását.

A talán leglényegesebb dolog, amit följegyeztem fölszólalása után: a fővárosi közlekedési helyzet romlott volna, ha a Fidesz-MDF képviselőcsoportja nem szavazott volna együtt a szocialistákkal a hannoveri villamosok megvásárlása érdekében. Akárhogyan is olvasgattam a főpolgármester-helyettes beszámolóját - amelyik egyébként fényképpel jelent meg -, erről a segítségről nem esett egy szó sem a közpénzekből fizetett hirdetésben.

Az belefér a szabad demokraták igazságképébe, hogy meg sem említik beszámolójukban a sikerhez nélkülözhetetlen partnereiket, de ők szerepelni akarnak egy olyan családpolitikai beszámolóban, amelynek sikeréhez ők semmivel nem járultak hozzá, sőt minden egyes családpolitikai döntést elleneztek. Nem értem az önmagukkal meghasonlott lelkek kampányidőszakban érzékelhető megnyilvánulásait.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai