Készült: 2019.12.15.16:47:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

22. ülésnap, 211. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:47

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönjük szépen, államtitkár úr. Először azt hittem, hogy csak az ellenzéki képviselőknek szól ez az alapzaj, aztán nem nyugodtam meg, de észrevettem, hogy a kormány képviselője is nehezen tudta elmondani mondandóját, de Lázár képviselő úr rendet tett, úgyhogy mehetünk tovább.

Kérem, ellenőrizzék, hogy a kártyájuk a helyén van-e, hiszen nemsokára szavazások következnek.

Mindenesetre, tisztelt Országgyűlés, az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, ezért most a részletes vitára bocsátásra kerül sor, a vitára pedig a holnapi nap folyamán.

Tisztelt Országgyűlés! Ahogy azt előre jeleztem, most részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló H/585. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 277 igen szavazattal 14 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta. (Többen jelzik, hogy nem működött a szavazógépük.)

Semjén miniszterelnök-helyettes úr, Navracsics miniszter úr... Segítsenek még! (Többen jelentkeznek.) Kérem szépen, hogy tessék számolni! (Az elnök megszámolja a jelentkezőket.) Öt. Akkor az azt jelenti, hogy 282... (Zaj, közbeszólások. - Novák Előd: Elkésett!)

Kérem szépen, hogy az, aki később jött be vagy a kártyáját nem helyezte a helyére, a következő szavazásnál pótolja majd az előző hiányzását!

(18.30)

Ha jól nézem, akkor éppen átment az előterjesztés, tehát annyira nem szükségeltetik, hogy összeszámoljuk azt az 5-6 szavazatot, de 5-öt hozzáadok, mert annyian jelezték. Ez azt jelenti, hogy 282 igen szavazat mellett szavazunk tovább.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló T/579. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 288 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló T/580. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 249 igen szavazattal, 73 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosításáról szóló T/577. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 290 igen szavazattal, 35 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Nemzeti Földalapról szóló T/578. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 299 igen szavazattal, 25 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy ma reggel a Fidesz és az MSZP indítványára a T/581. sorszámú törvényjavaslat általános vitáját további módosító javaslatok benyújtása érdekében nem zártuk le. Az általános vitát most lezárom.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló T/581. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 289 igen szavazattal, 35 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény módosításáról szóló T/582. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 290 igen szavazattal, 22 nem, ellenében, 13 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Most jegyzői bejelentés következik. Kérem, hallgassák meg Hegedűs Lorántné jegyző asszony bejelentését.

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai