Készült: 2020.09.20.20:30:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap (2007.11.05.), 187. felszólalás
Felszólaló Kovács Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  187  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az önök minisztériuma megbízásából a VÁTI Kht. idén tavasszal széles szakmai egyeztetésre terjesztette az országos területrendezési tervről szóló törvény módosítását. Vélemények, észrevételek a közhasznú társaság honlapján közzététettek, számtalanul érkeztek hozzá javaslatok, ezek átvezetése, szerkesztése, a végső konzultációk lefolytatása 2007 nyarán befejeződött. A beérkezett véleményekről a VÁTI Kht. összegzést készített, amely annak honlapján szeptemberben megjelent. A szükséges további egyeztetéseket az ÖTM koordinálja. A véleményezési fázisban jelentős horderejű problémákat vetettek fel az észrevételezők. A felvetésekre adott tervezői válaszok a VÁTI Kht. honlapjáról ismertek. A legvitatottabb szabályozási kérdésekre az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium külön szakmai egyeztetést is összehívott.

Tisztelt Miniszter Úr! Kérdezem és kérem, hogy szóban és írásban is adjon rövid tájékoztatást a felülvizsgálati eljárás jelenlegi állásáról és arról is, hogy miért volt erre szükség. A jogalkotási folyamat további várható menetrendjéről is szeretnék információt kapni.

Tisztelt Miniszter Úr! Mi, a Magyar Országgyűlés tagjai mikor ismerhetjük meg az előkészítés alatt álló törvénytervezetet? Erre ugyanis nagy szükségünk lenne döntéseink meghozatalához, hiszen mi leszünk azok a személyek, akik a választópolgáraink felé felelősséget kell hogy viseljünk a közép- és hosszú távú rendezési tervekben szereplő változtatásokért.

Várom megtisztelő válaszát és segítő közreműködését. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  187  Következő    Ülésnap adatai