Készült: 2020.01.21.06:30:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 323. felszólalás
Felszólaló Mádi László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, nem lehet azzal vádolni, hogy a Nyíregyháza fejlődését vagy a Nyíregyházát támogató javaslatokat illetően én hátráltató vagy ezzel ellentétes magatartást tanúsítanék. Végül is azt kell hogy mondjam, hogy az elmúlt néhány évben született jó néhány olyan kormányzati döntés, ami Nyíregyháza jövőjét illetően döntő befolyással bír, és olyan szintű lehetőségeket villant fel, amelyek a korábbi kormányzati ciklusokban sajnos nem történtek meg.

Nevezetesen, hadd utaljak két beruházásra! Az egyik beruházás már folyamatban van; ez a főiskola mintegy 5 milliárd forint kormányzati pénzzel történő fejlesztése, beruházása. A másik pedig a reményeim szerint már ebben a ciklusban elinduló elkerülőút-építés, ami több mint 10 milliárd forintos kormányzati, illetve központi költségvetési forrással indulna el. Nem beszélek tehát arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzathoz tartozó, de Nyíregyházán lévő színház egymilliárd forintos központi támogatással épül, ilyen értelemben tehát vannak komoly sikerek.

A felüljáró természetesen nagyon fontos és joggal támogatást igénylő pályázat, és a közeljövőben ezt a kérdést is meg kell oldani. Az, hogy erre a következő két évben nem nyílik lehetőség, azt gondolom, nem jelenti egyúttal azt, hogy ez a közeljövőnek nem fontos feladata és hogy nem támogatandó. Reményeim szerint megérjük azt, hogy a következő kormányzati ciklusban ennek a kérdéskörnek a végére megnyugtató módon pontot lehet tenni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai