Készült: 2021.03.06.05:49:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 352. felszólalás
Felszólaló Kara Ákos (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  352  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha röviden össze kellene foglalni ennek a törvényjavaslatnak a jelentőségét, akkor úgy foglalnám össze, hogy a szálláshely-szolgáltatók szerteágazó adminisztratív terhei csökkennek, a törvényjavaslat technikai újításai lehetővé teszik az eddigi adminisztratív folyamatok egyszerűsítését, és ahogy kormánypárti képviselőtársam mondta, az adminisztratív terhek jelentős mértékű csökkentését.

Amiről most beszélünk, a Törvényalkotási bizottság módosító javaslata. Itt hatról nyolc szobára, vagyis tizenkettőről tizenhat férőhelyre emelkedik annak a határa, amely férőhellyel üzemelő szálláshely-szolgáltatóknak a turisztikai ügynökség térítésmentesen biztosítja azt a szoftvert, amivel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszeréhez tudnak csatlakozni.

A módosítást a kormány természetesen támogatja, tekintettel arra, hogy olyan kisebb forgalmú szálláshely-szolgáltatók részére történik térítésmentesen a szoftver biztosítása, akik között ez egy fontos és jelentős előrelépést jelent. Az ágazat digita­li­zá­ciója elkerülhetetlen társadalmi és gazdasági érdek, amit mihamarabb szükséges megvalósítani.

Tisztelt Országgyűlés! Köszönjük szépen a törvényjavaslatot tárgyaló bizottságok munkáját. Kérjük önöket, hogy a döntéshozatal során a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  352  Következő    Ülésnap adatai