Készült: 2021.03.09.05:02:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2017.06.13.), 53. felszólalás
Felszólaló Kara Ákos (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy újabb hírközlési­törvény-módosítás vitáján vagyunk túl. Ez a módosítás most a fogyasztókról, az internetező, telefonáló, kábeltelevíziós szolgáltatást igénybe vevő emberekről szól, az ő érdekeiket védi, az ő helyzetüket erősíti meg.

A javaslat alapján a hűségidő egy évre csökken, vége tehát annak az időszaknak, amikor egy szolgáltató csak úgy évekre magához kötötte a kiszolgáltatott ügyfeleket. A hűség csak akkor lehet két év, ha például okostelefont vagy okostévét, tabletet vásárolunk részletre az előfizetés mellé. Ha viszont minden részletet kifizettünk és a hűségidő letelt, a szolgáltató köteles lesz ingyen függetleníteni a telefont.

Tisztelt Képviselőtársaim! A szolgáltatók eddig a hűséges fogyasztót inkább büntették, a hűségidő lejárta után magasabb árral díjazták a hűségét. A most elfogadott törvényjavaslat a jövőben ezt megtiltja, az előfizető helyzete tehát a hűségidő után sem lehet majd rosszabb.

(Dr. Tiba Istvánt a jegyzői székben
Móring József Attila váltja fel.)

Az előbb elmondott új szabályokat idén novembertől kell majd alkalmazni, azaz, aki novemberben fizet elő mobiltelefonra, internetre vagy kábeltévére, már a fogyasztókat védő új szabályok alapján fogja igénybe venni a szolgáltatást.

Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány nevében azt kérem önöktől, hogy támogassák a szavazás során ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai