Készült: 2022.08.19.06:31:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

116. ülésnap, 218. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:10

Felszólalások:  <<  218  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel a törvényjavaslathoz nem érkezett módosító javaslat, a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a T/4558. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 328 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 325 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnök úrtól.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat együttes általános vitája a lezárásig. Az előterjesztést T/4408. és T/4409. számokon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4408/2. és T/4409/2. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Ujhelyi István államtitkár úrnak, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkárának, a napirendi pont előadójának, 15 perces időkeretben. Öné a szó, államtitkár úr.

Felszólalások:  <<  218  >>    Ülésnap adatai