Készült: 2020.04.10.01:01:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

221. ülésnap (2005.05.03.), 154. felszólalás
Felszólaló Hadházy Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy látom, értelmezési vitánk van Keller Lászlóval. Amikor egy héttel ezelőtt azt elmondtam, amit ön is idézett, akkor arra céloztam, hogy az autópálya-építési programból, az M0-ás északi hídja programjából kihagyták a Budakalász-Pomáz-Szentendrét tehermentesítő elkerülő utakat. Ez a tény. A települések próbáltak tárgyalni a kormányzattal, csak a kormányzat nem állt szóba a települések képviselőivel. Ha nem hiszi, akkor tessék megkérdezni Harcsa Lajost, Budakalász polgármesterét, aki ezt a feladatot kapta társaitól.

(15.20)

Még egy problémára szeretném felhívni a figyelmet itt a tisztelt Házban, mégpedig megint csak idézem a törvényjavaslat 21. §-ának (4) bekezdését, amely arról szól, hogy ezen törvény hatálybalépése előtt elfogadott településrendezési eszközöket e törvény hatálybalépését követő három éven belül összhangba kell hozni jelen törvénnyel.

Tegyük fel, hogy egy települési önkormányzat jelentős belterületbe vonásokat hajt végre a közeli napokban - egyébként van rá példa a térségben -, és amikor ez a törvény hatályba lép, ezt vissza kell csinálni. Ez azt jelenti, hogy az építési telkekből megint külterületeket kell fabrikálni.

Megkérdezném tisztelettel: ki fogja kártalanítani az ingatlantulajdonosokat, hiszen szerzett jogok elvesztéséről van szó? Messze nincs ebben a törvényben szabályozva ez a kérdés. Ez egy alapvető kérdés, és ez az önkormányzatoknál fog lecsapódni, erre nekik nincs forrásuk.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai