Készült: 2020.04.03.20:08:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

16. ülésnap, 236. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:46

Felszólalások:  <<  236  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Először az előterjesztő által támogatott, az emberi jogi bizottság által benyújtott indítványról döntünk az ajánlás 5. pontja alapján. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 346 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a további indítványokról döntünk. Az ajánlás egymással összefüggő 1., 2. és 3. pontjaiban Hargitai János a cím, a preambulum és az 1. § felvezető szövegének módosításával azt kezdeményezi, hogy a kárpótlás ne záruljon le. Az emberi jogi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 4. pontjában Hargita János az 1. §-ban a kérelem benyújtási határidejét kívánja meghosszabbítani. Az emberi jogi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen szavazattal, 179 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/779. számú törvényjavaslatot annak imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 346 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Az előterjesztők indítványozták a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem a tisztelt Házat, hogy egyetért-e ezzel. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 334 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a frakciók bizottsági tagcserére nem tettek indítványt, személyi javaslatról ma nem határozunk. Így a mai napirendi pontjaink tárgyalásának és a határozathozatalunk végére értünk.

Hátra van még azonban két napirend utáni hozzászólás. Előtte, ha gondolják, tartunk egy rövid technikai szünetet. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Tóth Gyula képviselő úr, a szocialista frakcióból. Megadom a szót a képviselő úrnak. Ötperces időkeret áll rendelkezésére.

(18.50)

Felszólalások:  <<  236  >>    Ülésnap adatai