Készült: 2021.03.05.07:23:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

257. ülésnap (2017.11.14.), 72. felszólalás
Felszólaló Győrffy Balázs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 3:28


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Igen, köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is szeretném az ellenzéki képviselőtársaimnak az alapvetően nem elutasító hozzáállást megköszönni. Azon szellemiségben nyújtottuk be ezt a módosítóhalmazt, módosítócsokrot, hogy valóban az agráriumban élők helyzetét könnyítsük, adott esetben forintálisan is mérhető mértékben, mert nyilvánvalóan ritka az az előterjesztés, aminek egyes részeit legalább ne érné kritika.

Itt hadd mondjam Gőgös képviselőtársamnak, feltéve, de meg nem engedve, hogy az összeférhetetlenség fennáll, ebben nem osztom az ön jogértelmezését, de hadd tegyek innen egy ígéretet, hátha sikerül most valami megoldást találni. Én ígérem, hogy teszek egy kísérletet, hogy ezt egy kicsit megboncoljuk, és esetleg még találjunk is olyan megoldást, amivel az ön lelkivilágát itt meg tudjuk nyugtatni. (Gőgös Zoltán: Nyugodt vagyok!) Egyébként hadd utaljak vissza, egy korábbi törvénymódosítás kapcsán, azt gondolom, a konstruktivitásomat mutattam (Gőgös Zoltán: Abszolút, utaltam is rá.), és az ön által megfogalmazott bővítését a jogszabály-mó­do­sításnak befogadtuk, egyébként azért, mert tényleg egy okszerű és jó javaslat volt.

Magyar Zoltán képviselőtársamnak annyit szeretnék mondani, hogy az éjjellátók használata nagyon pikáns kérdés. Igyekeztünk egy olyan javaslatot benyújtani, ami a társadalom teljes egészének a támogatását bírja. Ha őszinte tudok lenni, és hadd legyek most az, én egyetértek azzal a kiterjesztéssel, amit képviselő úr mond. Ha ebben tudunk politikai konszenzusra jutni, hogy adott esetben ez kiterjeszthető lehet a sportvadászokra is, és nem csak a hivatásos vadászokra, ennek örömmel állok elébe. Ugyanakkor nem óhajtottam egy fölösleges politikai vitát generálni ebből, de hadd súgjam meg, önnel értek egyet ez ügyben.

A maroklőfegyverek vonatkozásában egy dup­li­kációt szüntettünk meg, tehát a maroklőfegyverek használatának a lehetősége a jogszabályban ezután is benne fog maradni, csak nem két helyen lesz szabályozva. Ilyen formában is egyetértek azzal, amit ön mond, ez inkább csak egy egyértelműsítő törekvés.

A fahiány vonatkozásában nyilván nem ezen jogszabály keretein belül tudunk enyhíteni. Azt gondolom, hogy ez sokkal mélyebb beavatkozást igényelne. Én például nagy örömmel látnám, ha tudnánk az Ausztriában működő példát alkalmazni Magyarországon is. Én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy például tavasztól őszig érdemi termelőmunkát az erdőkben nem lehet végezni. Szlovákiában lehet, Ausztriában lehet. Így aztán a magyar kitermelők, mivel ott is munkaerőhiány van, átmennek oda, és már elnézést, bagóznak ránk, amikor télen próbáljuk őket visszacsábítani, mert ott egy egész éven át tartó munkahelyük van, itt meg nincs. Úgyhogy részben egyrészt nem lehet kitermelni az év egyik felében, meg amikor ki is lehet termelni, úgy kell lasszóval összefogdozni azokat, akik erre hajlandóak. Nagyon sok olyan megoldást lehetne találni, de itt már komoly érdekek ütköznek. (Jakab István: Környezetvédők.) Itt most a személyes véleményt mondtam el önöknek.

De bízom benne egyébként, hogy adott esetben a módosítóik érdemi vizsgálatával, adott esetben befogadásával elő tudunk állítani egy olyan helyzetet, hogy az ellenzéki képviselőtársaim is támogassák ezt a jogszabályt.

Köszönöm szépen a figyelmet, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai