Készült: 2020.07.04.22:22:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap (2017.03.06.), 278. felszólalás
Felszólaló Dr. Mátrai Márta Mária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  278  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MÁTRAI MÁRTA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2017. március 2-ai ülésén megvitatta az egyes törvényeknek a nagypéntek munkaszüneti nappá történő nyilvánításával összefüggő módosításról szóló T/12969. számú törvényjavaslatot. A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 32 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Vállalkozásfejlesztési bizottság módosító javaslatát, amely jogtechnikai pontosításokat fogalmazott meg.

Húsvét ünnepe, ezen belül pedig nagypéntek a keresztény kultúra egyik kiemelkedő napja, amit minden keresztény ember és közösség a legnagyobb ünnepei között tart számon. A törvényjavaslat célja, hogy nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása lehetőséget adjon a családok és közösségek számára, hogy együtt legyenek, csendben elmélkedjenek, új erőt merítve a hétköznapokhoz.

Tisztelt Képviselőtársaim! Immáron a reformáció emlékévében meghirdetett módon lehetőséget teremtünk arra, hogy ezzel a lépéssel nagypéntek méltó megünneplését segítsük. Kérem szíves támogatásukat. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  278  Következő    Ülésnap adatai