Készült: 2020.07.06.05:55:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

108. ülésnap (2015.10.21.), 10. felszólalás
Felszólaló Dr. Mátrai Márta Mária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kétperces felszólalásom lényege Harangozó Tamás képviselő úr vezérszónoklatához fűződik, ugyanis álláspontom szerint méltatlan és helytelen volt az a felszólalása, amit a devizahitelesekkel kapcsolatban állított a vezérszónoklatában.

(Ugyanis a devizahitelesekkel kapcsolatos…)

Hész/Jakab-Földi-Hegedűsné/(Mátrai Márta)/bl

(9.10)

Ugyanis a devizahitelesekkel kapcsolatos felvetésén keresztül a Kúria 2014. évi tevékenységét minősíteni nem volt egy korrekt dolog. De ha már megtette, képviselő úr, akkor néhány gondolatot fűznék hozzá, a devizahitelben eladósodott állampolgárok sokasága ugyanis a szocialista kormányzás eredménye volt, a családok százezreit sodorta a kilátástalan eladósodás csapdájába, mind az euróalapú, mind pedig a svájcifrank-alapú hitelek felvételének már-már szinte erőszakos kínálatával.

A bankokkal együtt csupán azt a kiemelkedően fontos tényt felejtették el közölni, illetve felejtették el felhívni az állampolgárok figyelmét arra, hogy az árfolyamváltozás óriási veszélyt jelent a családok mindennapi életére. A családok ezreit, tízezreit segítette a Kúria döntéseivel, és ez alapján a polgári kormány a tőle elvárható gondossággal megtette azt az intézkedést, amely mindannyiunk számára ismeretes, és ezzel biztosította a családok lét- és jogbiztonságát, ami a mai napig is fennáll. Nagyon szépen köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai