Készült: 2020.09.29.11:40:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

7. ülésnap (2010.05.26.), 171. felszólalás
Felszólaló Varga József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:02


Felszólalások:  Előző  171  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy vegyem a bátorságot, és cigány származású képviselőként az öt alappillérből a munkáról és a munka fontosságáról beszéljek önöknek.

Ha munka van, akkor minden van. Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt nyolc évben minden volt, csak munka nem. Az elmúlt nyolc évben folyamatosan romlott a foglalkoztatás, egyre nőtt a munkanélküliek száma. Nem véletlen, hogy az öt legfontosabb pillérből az egyik a munkáról szól.

Tisztelt Képviselőtársaim! A munkának nagyon nagy szerepet kell szánni a következő négyéves ciklusban. Tulajdonképpen a munka elvesztette a becsületét; aki ma Magyarországon dolgozik, nincs megbecsülve. A munkának vissza kell adni az értékét, ma a munka értéke nincs megfizetve, nem lehet a munka értékét azonosnak tekinteni a segéllyel. A munkának vissza kell adni az emberi méltóságot, a családok biztonságérzetét is.

Tisztelt Képviselőtársaim! A munka hitet ad. Hitet ad nekünk, romáknak is. Igen, hitet ad abban, hogy van értelme az életnek, van miért reggel fölkelni és este lefeküdni.

Tisztelt Képviselőtársaim! A kormányprogram kijelöli a foglalkoztatáspolitika alapjait, és teljesen új irányt szab annak. Szakít a szocialisták nyolcéves gyakorlatával, és központba helyezi a dolgozni akaró, a magát folyamatosan képző embert. Ezt mi támogatjuk. Hangsúlyozni szeretném, ez nem azt jelenti, hogy nem gondoskodik a szociálisan rászorultakról. És ha itt tartunk, Szűcs Erika képviselőtársam beszélt arról, hogy milyen fontos a jó program. Na most, a jó program, kedves képviselőtársam, nem az "Út a munkához" program. Megértem, hogy ön ezt dicséri, mert az én tudomásom szerint közel 7 millió forintért szakértett ebben a programban. Na, nem ilyen programokra van nekünk szükségünk, hanem a tényleges felzárkóztatási programokra.

Engedjék meg nekem, hogy a munkával kapcsolatban azt mondjam, hogy a munka az élet alapfeltétele. Nem én mondom ezt, maga Szent Benedek. Szent Benedek, a bencés rend alapítója a "Dolgozz és imádkozz" mondatra egy egész bencés rendet alapított. Arra kérem a kijelölt miniszterelnök urat, hogy erre a két szóra, dolgozz és imádkozz, nyugodtan szervezhet egy új országot, és ebben, ha mi, cigányok részt tudunk venni, szívesen adjuk szavazatunkat is.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz, a KDNP és a Jobbik soraiban.)

(17.30)
Felszólalások:  Előző  171  Következő    Ülésnap adatai