Készült: 2020.09.24.14:40:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

239. ülésnap (2012.11.20.), 124. felszólalás
Felszólaló Varga József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Országgyűlés! Ha már név szerint meg lettem említve: én is büszke vagyok arra, hogy engem nem roma bűnözőnek tart volt jobbikos képviselőtársam.

Bár soha nem voltam roma származású emberként cigány vezető, mert nem indultam kisebbségi választásokon, de a népcsoport nevében hadd mondjam azt, ahhoz képest, ahogy Balog miniszter úr elindította ezt a vitanapot, egy kicsit méltatlanná vált. Méltatlan úgy beszélni a roma integrációról, hogy bizonyos emberek a hatvanas éveket idézik vissza. Többen azt szeretnék, hogy mi seprűket kötözzünk vagy kosarakat fonjunk, de közben a lényegről nem esik szó, arról, hogy a roma integráció - nem én mondtam, hanem a miniszter úr - nemzeti sorskérdés. Ha ez igaz, akkor kérem képviselőtársaimat, hogy erről beszéljünk.

Már csak azért is erről beszéljünk, mert meggyőződésem szerint a politika lényege a választás megnyerése. Minden párt erre kényszeríti önmagát, és erről is szól a politika. Mi, roma származású emberek elfogadjuk, hogy a mi voksunk fontos egy választáson. De nem mindegy, hogy hogyan akarják ezt megszerezni. Én nem értek egyet azokkal, akik segélyezéssel akarnak roma voksokat szerezni. Van ilyen párt a parlamentben. Azzal se értek egyet, hogy félelemkeltéssel, nem fog működni. Én azért vagyok a Fidesz padsoraiban, mert a munkát helyezem előtérbe, és a Fidesz politikája a munkával való voksszerzés, és szerintem a politikában ez természetes dolog.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai