Készült: 2020.03.31.05:05:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 104. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Államtitkár úr, igazán ne tekintse a gyűlölet egy megjelenésének azt, hogy én most itt kosarat adtam önnek, ugyanis (Felzúdulás, derültség a kormánypártok soraiból. - Dr. Budai Gyula: Ez szexizmus!) ez a kosár tele van olyan termékekkel, amelyek mind Kishantosról származnak egytől egyig, és annak a budapesti biopékségnek, amely a kishantosi tönkölybúzából süt pékárut, januárig áll rendelkezésére alapanyag, utána már forrást kell keresnie annak érdekében, hogy az emberek számára el tudja juttatni azt a bioélelmiszert, amire szükségük van. De Kishantos ennél sokkal több, Kishantoson bebizonyították azt, hogy lehet nagy méretben is vegyszerek nélkül termelni.

Ez a probléma, tisztelt államtitkár úr, hogy gyakorlatilag a jó minőségű, tiszta élelmiszer, amire szüksége lenne a magyar lakosságnak, hogy ne messziről ideutaztatott termékeket fogyasszanak az asztalnál, ezt Kishantos mintája bizonyítja, hogy ezt meg lehetne tenni.

Nézze, államtitkár úr, én csak azt kérdezem öntől, mert látom, hogy nem nagyon tudunk zöldágra vergődni: mire fognak az emberek emlékezni Orbán Viktornak a mezőgazdaság-politikájából? Arra, hogy önök az állami földeket odaadták fideszes kiskirályoknak, elfogadtak egy olyan földtörvényt, ami lehetővé teszi azt, hogy EU-tagok Magyarországon földet vásároljanak, a zsebszerződéseket legalizálják, és szétdúlták Kishantost.

Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon gyászos teljesítmény. (Taps az LMP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai