Készült: 2021.05.11.12:04:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2005.11.15.), 8. felszólalás
Felszólaló Vass Lajos
Beosztás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  8  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VASS LAJOS, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Elnök Úr! Képviselő Úr! Természetesen egyetértek önnel, minden szennyet száműzni kell a médiumokból, és különösen a kereskedelmi csatornák egyes műsoraiból. Személy szerint tudnám folytatni, szívesen csatlakoznék - az 5., 6., 7., 8. percben is - mindazoknak a felsorolásához, amit Csapody Miklós képviselő úr említett. Mint kulturális munkás, aki egész életében ezzel foglalkozott, nekem személy szerint is különösen fontos, hogy a sokszínű és az igazán értékes kultúra kerüljön bemutatásra.

Nem szívesen venném, ha az én gyerekemet is csak az ilyen típusú műsorokkal árasztanák el, és mivel nem lehet majd mást nézni, akkor persze, hogy ezt fogják nézni.

De sajnos a hivatalos válaszom - talán megsejtette, képviselő úr - az, hogy a kulturális minisztériumnak nincs hatásköre, jogosítványa az egyes műsorszámokkal kapcsolatban, nem tudunk szankcionálni. Erre jött létre a médiatörvény, és tulajdonképpen a kulturális minisztérium mint kormányzati szerv konkrét ügyekben nem járhat el a műsorszolgáltatók ellen. A műsorszolgáltatók jogszerű működésével kapcsolatos bejelentéseket, panaszokat a rádiózásról és a televíziózásról szóló '96. évi I. törvény 47. §-a értelmében az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága vizsgálhatja felül. Ez a helyzet ma, képviselő úr.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  8  Következő    Ülésnap adatai