Készült: 2021.05.11.12:24:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2005.11.15.), 290. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Török Zsolt képviselőtársam az imént olyan szépen beszélt, mondhatnám úgy is, hogy hurráoptimista. Sok mindent mondott, bevallom őszintén - és én drukkolok a Magyar Köztársaságnak -, a négy év alatt elért ez a kormány is pár eredményt, és azt hiszem, az helyes dolog. (Török Zsolt: Szavazz az MSZP-re!) De, képviselő úr, nagy baj van a 2006. évi költségvetési törvényjavaslattal, iszonyú nagy baj van (Tatai-Tóth András: Már megint!), úgy rossz, tisztelt képviselő úr, ahogy van, érzésem szerint. És higgye el, nem irigykedem önökre, hogy ilyen nagy bajban vannak, mert ez nekem sem jó, és nem tudok örülni neki, sőt a Magyar Köztársaság tízmillió állampolgára sem.

A kérdést fel kell tenni: miért nem jó ez a 2006. évi költségvetés? Tisztelt Képviselő Úr! Azért, mert túl sok a vesztes - ön erről nem beszélt -, túl sok helyről von el és sanyargat, többek között az önkormányzatoktól, az oktatástól, az egészségügytől és szociális ágazattól. Nade, képviselő úr, választ kell arra a kérdésre is adni, hogy miért van ez így, négy éve kormányoznak, és úgy érzem, még most is kapkodnak. Nézze, itt van ez a száz lépés egyszerre. Tisztelt képviselő úr, ne haragudjon meg, de úgy gondolom, hogy lépkedni csak egymás után szabad, mert ha az ember összevissza kapkod a lépésekkel, akkor orra bukik. Ez történt meg érzésem szerint a 2006. évi költségvetésnél.

Aztán úgy gondolom, hogy ez a száz lépés is meg sok egyéb más szétzilálja, szétrángatja az állami pénzügyeket. Erre nagyapám azt mondta, hogy fiam, ha szekérrel valahová el akarsz jutni, akkor a szekér elé köss lovat, de arra nagyon ügyelj, hogy a lovak egyfelé menjenek. Úgy gondolom, hogy ez a száz lépés is úgy néz ki, mint az ország szekere, elé kötöttek lovat, körbekötötték, ráadásul még a bakon is több, legalább kettő kocsis van, aki összevissza beszél, és ezt a szekeret önök most ezzel a 2006. évi költségvetéssel összevissza rángatják.

Apám pedig azt mondta, fiam, legyen mindig célod és terved, csak egyszerre egy dologhoz fogj, mert úgy gondolom, hogy egyszerre csak egy lehet fontos, mert ha minden fontos, akkor sehova se érsz el. No, ez a baja a 2006. évi költségvetésnek.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai