Készült: 2020.09.26.21:16:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

309. ülésnap (2013.10.08.), 60. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy a mai vita csakúgy, mint többször már, igazából nem is a Bethlen Gábor Alap jelentéséről szól, hanem általában a magyar nemzetpolitikáról is szól. Ami nem baj, hiszen a Bethlen Gábor Alapról szóló törvény, illetve maga a jelentés is nemzetpolitikáról szól, illetve az összegek, amelyek a Bethlen Gábor Alapon keresztül jutnak el a diákokhoz vagy jutnak el a határon túli magyar szervezetekhez, intézményekhez, egyben a nemzetpolitikának a részesei.

Úgy gondolom, hogy a nemzetpolitikai irányvonala a magyar kormánynak, a polgári kormánynak mindenféleképpen jó, hiszen azt szélsőjobboldalról és szélsőbalról is támadják; valószínű, hogy akkor ez a hajó jó irányba tarthat. (Dr. Staudt Gábor: Milyen szélső...?)

Ha az elmúlt 8 évet, a 2010-ig terjedő időszakot kell értékelnünk, akkor ha a nemzetpolitikáját tekintjük ennek a kormányzati két ciklusnak, úgy gondolom, hosszasan nem kell sorolni, milyen hiányosságokat tapasztalhattunk abban az időszakban, hiszen az egyik alappillére a "nem"-ek álláspontja volt, és 2004. december 5-ében fogalmazódik meg. A másik oldalról, amelyet alapvetően most Szávay képviselő úr fogalmazott meg, én úgy gondolom, leginkább az az ő fájdalmuk, hogy mindazokat a célokat, eredményeket, amelyeket sikerült elérnünk az elmúlt időszakban, nem ők valósították meg.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Dr. Staudt Gábor: Ez pitiáner volt.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai