Készült: 2020.09.29.23:30:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2013.02.26.), 22. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Nemzeti összetartozás bizottsága
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS, a nemzeti összetartozás bizottságának előadója, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága 2013. február 25-én első helyen kijelölt bizottságként megtárgyalta a J/9399. számú, a határon túli magyarokra vonatkozó feladatok végrehajtásáról szóló beszámolót.

Az ülésen az előterjesztő részéről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár vett részt. A bizottság a közel háromórás vitában, megismerve a beszámoló tartalmát, meghallgatva a szóbeli kiegészítéseket, meghallgatva mind az ellenzéki, mind a kormánypárti képviselők hozzászólásait és miniszterelnök-helyettes úr viszontválaszait, azt 9 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta, és általános vitára alkalmasnak találta.

Ezt követően a bizottság szintén 9 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett döntött a határon túli magyarokra vonatkozó feladatok végrehajtásáról szóló beszámoló elfogadásáról szóló határozati javaslat benyújtásáról, megállapítva, hogy a beszámoló megfelel a kormány... - a Magyar Állandó Értekezlet megalakulásához kapcsolódó feladatokról szóló 26/1999. országgyűlési határozat 1/c. alpontjában foglaltaknak, amely rendelkezik a beszámolási kötelezettséggel.

Kérem ezért képviselőtársaimat, hogy mind a beszámolót, mind az azt elfogadó határozati javaslatot támogassák a plenáris ülés során. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai