Készült: 2019.11.12.12:34:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

153. ülésnap (2000.09.04.), 116. felszólalás
Felszólaló Dr. Isépy Tamás (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Valójában csak egy perc lesz belőle. Az egyik: alkotmányos jog megindítani egy fegyelmi eljárást. Alkotmányos jog egy felfüggesztő határozatot meghozni. Alkotmánysértő ezt ésszerű határidőn belül be nem fejezni. Ennyit a kérdésről.

A másik kérdés, hogy a mentelmi jogot nem függesztette fel egy ilyen jellegű ügyben. Tessenek nyugodtak lenni, a polgári perben, a polgármesteri tisztség megszüntetése iránti perben meghallgatták ezt a bizonyos családfakutatót. A vallomásából néhány idézet: "Arról nem tudok nyilatkozni, hogy alperes tudta-e, hogy munkaidőben végzem a kutatást, és hogy hivatali gépkocsival megyek-e." Azt mondja: "Magánfelkérés volt." Tehát megcáfolta a kisebb súlyú vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúját a meghallgatott tanú.

Nagyon jó, az Országgyűlés bölcsessége, hogy nem függesztette fel egy kiélezett politikai vitában a mentelmi jogot, nagyon jól tette; mint ahogy nem függesztette fel a múlt ciklusban Kovács Pál mentelmi jogát vagy Alföldi Albert mentelmi jogát. Nagyon jól tette az Országgyűlés mind a három ügyben, hogy nem függesztette fel. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai