Készült: 2020.09.20.06:55:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2006.01.30.), 160. felszólalás
Felszólaló Dr. Kolber István (MSZP)
Beosztás regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOLBER ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Vak az, aki nem veszi észre, hogy a magyar utakon vannak kátyúk. De azt hiszem, vak az is, aki nem veszi észre azokat az erőfeszítéseket, amelyek az utak helyzetének a javításáért történtek az elmúlt időszakban.

Ön Hajdú-Bihar megyei képviselőként nyilván tisztában van azzal, amit egyébként nem nagyon akar észrevenni, hogy például 2002-ben elkészült abban a térségben az M3-as autópálya Füzesabony-Polgár közötti szakasza a polgári Tisza-híddal, vagy az M3-as autópálya Polgár-Görbeháza közötti vagy a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakasza, jelenleg pedig folyamatban van az M3-as autópálya Görbeháza-Nyíregyháza, illetőleg az M35-ös autópálya Görbeháza-Debrecen közötti szakaszának az építése, 2006. évi befejezéssel. Magam nemrégiben többször is jártam a térségben, és azt gondolom, ezek az útépítések jól láthatók, érzékelhetők. Mindenképpen érdemes lenne azért ezeket figyelembe venni, ha értékítéletet akar mondani.

A burkolatmegerősítési program végrehajtására is sor került a 35-ös és a 42-es - írásban is szívesen megadom ezeket a számokat, mert nyilván így nehéz követni - vagy éppen a 47-es számú főúton.

Még egyre szeretném felhívni az ön figyelmét, ez pedig a burkolatmegerősítési program, melyet tavaly 10 milliárd forinttal indítottunk, a kötelezettségvállalással együtt azonban 37 milliárd forint értékű belterületi utat újítottunk fel. Első ízben történt egy ilyen program meghirdetése; sikeres volt, 1085 kilométer hosszú belterületi út javítására került sor. A kátyúk csökkentek, de nem értünk a munka végére, ezért az idén többek között ez a program is meghirdetésre kerül.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai