Készült: 2020.10.02.00:44:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2006.01.30.), 134. felszólalás
Felszólaló Dr. Kolber István (MSZP)
Beosztás regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOLBER ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a panelprogramban az elmúlt esztendőben egy jelentős lépést tett a száz lépés program keretében, de szeretném biztosítani önt arról, hogy lesz további lépés, lesz pályázat.

Az elmúlt esztendőben áttörést értünk el a panelprogram keretében, amely nem csupán a panellakások felújítására korlátozódik, hanem a közterületek, a játszóterek, utak, parkok felújítására ugyanúgy, mint a közbiztonság növelésére. Áttörést értünk el, merthogy az elmúlt négy esztendőben összesen 36 ezer panellakás felújítására került sor.

A tavalyi évben 75 ezer pályázat érkezett be a pályázati felhívásra, köszönhetően a Panel Plusz pályázatnak, köszönhetően annak, hogy széles körben adtunk tájékoztatást a lakosságnak, az önkormányzatoknak a lehetőségekről, köszönhetően annak, hogy az önkormányzatok partnerként dolgoztak és működtek együtt velünk és ugyanígy a lakóközösségek is, amit bizonyít, hogy többek között a lakásfenntartókkal és -üzemeltetőkkel a kormány nevében együttműködési megállapodást írhattam alá. Ez egy jelentős lépés.

Hogyan tovább? Lesz-e további lépés? - merthogy ez a lényeges kérdés. A beérkezett nagyszámú pályázatot egyébként gyorsított ütemben dolgozzák fel a kollégáim, lépésről lépésre tájékoztatást adunk az elbírált pályázatokról. De tovább kell haladnunk. A továbbhaladás alapját a 2006-os költségvetési törvény megalapozta, hiszen egyedülálló módon... - nem tudnék rá példát mondani, de talán a teremben lévő polgármester asszonyok és urak sem, hogy olyan pályázatot hirdettünk volna, amelyben az előirányzat nyitott, tehát igazából az igények határozzák meg azt, hogy ki nyer. Nos, azt hiszem, ez jelenti a jövőt, ez jelenti a további lépés lehetőségét.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai