Készült: 2020.01.17.19:52:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

178. ülésnap (2008.11.18.), 238. felszólalás
Felszólaló V. Németh Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

V. NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tukacs István képviselő úr és előtte Demendi László képviselő úr is kényszerekről beszélt. Ez utóbbitól idéznék is. A következővel kezdte: "kényszerek által körülhatárolt lehetőségek számbavétele". Olyan szép mondat ez, hogy föl is írtam magamnak.

Ez úgy hangzik, mintha ez a gazdasági helyzet valamilyen módon lett volna vagy előidéződött, előállítódott volna, de hát mindig újra és újra el kell mondanom, képviselőtársaim, hogy ez nem általában lett, hanem önök hozták ezt a helyzetet létre, önök állították elő, önök idézték elő. És most ezt a helyzetet persze súlyosabbá teheti a pénzügyi és gazdasági válság, de ha az erre adott válaszok csupán az elvonásra korlátozódnak, akkor nem lesznek eredményesek.

Nem lesznek eredményesek, mert amennyiben a 13. havi bért például elvonják a közszférából, akkor ez bizony hiányozni fog a fizetőképes keresletből. Az a 13. havi összeg, amely nem kerül kifizetésre, az bizony nem fog megjelenni a boltokban sem, ha a boltokban nem jelennek meg a termékek, azokat nem is kell gyártani. Tehát a gazdaság helyzetére ez a legkevésbé sem lesz kedvező hatással.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai