Készült: 2020.09.24.08:18:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

96. ülésnap (1999.10.22.), 262. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  262  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Képviselő úr, azt hiszem, teljesen feleslegesen mondtam el szerdán egy csomó kétpercest és hozzászólást, úgy tűnik, nem jutott el azokhoz a neuronokhoz, amelyekhez célozva volt.

Csak a legdurvábbakra reagálnék. A rezidensképzésnél a miniszter úr annyit mondott el, hogy jelen pillanatban kétéves képzési idő az, ami finanszírozva van. Ezt ön nehogy már úgy értse, hogy egy iskolát, egy kétéves képzési időt elindítunk, és akkor ez két évig lesz, utána nincs semmi. Évről évre jönnek az új hallgatók, és a kétéves képzési idő finanszírozva van. Ezt mondta el a miniszter úr. Sőt, hozzátette, hogy szeretné három évre felemelni a képzési időt. Ezt ön most úgy állítja be, mintha csak két évig lenne a hallgatóknak bármiféle jövedelme. Képviselő úr, ezt ön szándékosan kellett hogy csinálja, mert ennél azért sokkal pontosabban látja a helyzetet.

A kórházigazgatók félnek a minisztériumtól, vagy tőlünk, vagy az OEP-től, hogy kirúgjuk őket. Képviselő úr! A kórházigazgatók zöme az önkormányzatok tulajdonában lévő kórházakban van, onnan aztán a miniszter még egy bolhát se tud kirúgatni. (Babák Mihály: Akkor miről beszél?) Úgyhogy ne beszéljen félre! (Selmeczi Gabriella: Félrebeszél!) Ez egész egyszerűen értelmetlen volt!

Mentőállomások: ötven darab mentőállomásra van szükség az országban. Tizenhatot átadtunk, további 19-nek az építését megkezdjük. Sajnálom, hogy nem tudunk egyszerre ötvenet építeni, de ez nem jelenti azt, hogy ez nem lenne reform értékű lépés, és nem jelenti azt, hogy ettől ez nem indult volna el.

A háziorvosi privatizációra már válaszoltak. A praxisjog tulajdon értékű jog, amelyet az önkormányzatok nem tudnak és nem is befolyásolhatnak egy tisztességes jogállamban, a képviselő úr ezt ugyanolyan jól tudja, mint én, és ez egyáltalán nem keresztezi az önkormányzatok területi ellátási kötelezettségét, hiszen ön is foglalkozott a területtel, tehát tudja. Nem értem, miért beszél akkor másról.

Megkérdezte, kinek az ügye az átalakítás. Képviselő úr! Minden magyar állampolgár ügye kell hogy legyen, hiszen pontosan róluk szól. Amit ön elmondott, az pedig egyfajta fantazmagória.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  262  Következő    Ülésnap adatai