Készült: 2020.02.26.23:28:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

42. ülésnap, 31. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást. Kérem a szavazógépeket bekapcsolni! Kérem, mindenki foglalja el a helyét!

Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával, az imént ismertetett változtatásokkal együtt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 202 igen szavazattal, 92 nem ellenében, tartózkodás nélkül a napirendi javaslatot elfogadta.

Néhányan mind a kormánypárti, mind az ellenzéki oldalról jelezték, hogy nem működött a szavazógépük. Kérem, hogy a mikrofongomb megnyomásával jelezzék ezt! A technikus kollégák a következő szavazáshoz természetesen megpróbálják a szükséges feltételeket biztosítani. A szavazás eredményét ez érdemben nem befolyásolja, tehát nem ismételjük meg a szavazást. (Zaj.)

Tisztelt Országgyűlés! A változtatásokkal elfogadott napirendi ajánlást a hirdetőtáblán megtekinthetik az Országgyűlés tagjai.

 

Tisztelt Országgyűlés! Múlt heti ülésünkön az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal egyes feladatairól szóló törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de részletes vitára bocsátására nem került sor.

 

 

(12.00)

 

Indítványozom ezért a T/458. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak!

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 igen szavazattal, 2 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitája. Az előterjesztést T/325. számon, a költségvetési bizottság tájékoztatóját pedig T/325/643. számon kapták kézhez. (Több képviselő elhagyja a termet. - Zaj. - Emeltebb hangon:) Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a költségvetési törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitájára a szokásos módon, tehát nem időkeretben kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! A képviselők a hétvégi futárpostával kézhez kapták a költségvetési bizottság tájékoztatóját, valamint annak helyesbítését. Megkérdezem a költségvetési bizottságot, hogy kíván-e a tájékoztatóval és annak helyesbítésével kapcsolatban előadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván előadót állítani.

Tisztelt Országgyűlés! A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat tájékoztatóban is kiadott szerkezeti rendjének megfelelően terjesztem elő javaslatomat, és kezdeményezem a Házszabály 105. § (4) bekezdésére figyelemmel egyes rendelkezések összekapcsolását.

Felkérem Szabó Erika jegyző asszonyt, hogy ismertesse a vita javasolt szerkezeti rendjét.

 

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai