Készült: 2020.02.27.12:48:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

36. ülésnap, 39. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  39  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Nagy Sándor jelentkezik. Milyen tárgyban? (Dr. Nagy Sándor: Ügyrendben.) Ügyrendi javaslat. Először el kell fogadnunk a napirendet, utána adok majd szót.

Tisztelt Országgyűlés! A keddi napon napirend előtti felszólalásra jelentkezett Mátrai Márta frakcióvezető-helyettes, Fidesz-Magyar Polgári Párt; Medgyasszay László frakcióvezető-helyettes, Magyar Demokrata Fórum; Kovács László frakcióvezető, Magyar Szocialista Párt; Pokol Béla frakcióvezető-helyettes, Független Kisgazdapárt; Fenyvessy Zoltán frakcióvezető-helyettes, Magyar Igazság és Élet Pártja; Bauer Tamás frakcióvezető-helyettes, Szabad Demokraták Szövetsége. Szerdán napirend utáni felszólalásra jelentkezett Herényi Károly képviselő úr, Magyar Demokrata Fórum.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyűlés ülésének napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre és az előterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták. Az ülést megelőzően a házbizottságban megállapodás született arra vonatkozóan, hogy a napirendi ajánlás egészüljön ki a Bosznia-Hercegovinában az SFOR-erők kötelékében felállítandó többnemzetiségű speciális alakulatban való magyar katonai részvételről szóló országgyűlési határozati javaslatról történő határozathozatallal. Ezzel a kiegészítéssel együtt teszem fel szavazásra az írásban kiadott napirendi ajánlást.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a ma kezdődő ülés napirendjével az előbb ismertetett kiegészítéssel együtt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendi ajánlást elfogadta.

Nagy Sándor frakcióvezető-helyettes úr ügyrendi kérdésben kért szót.

 

Felszólalások:  <<  39  >>    Ülésnap adatai