Készült: 2021.09.27.02:49:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2005.12.14.), 50. felszólalás
Felszólaló Török Zsolt (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:18


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÖRÖK ZSOLT (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Azért annak van egy kis huncut bája, amikor az otthonteremtési támogatás részleteiről képviselőtársammal kell vitatkozni, miközben a napokban az 1500 euróért adja-e bérbe a budai lakását, vagy nem 1500 euróért témakört vitatják éppen a bulvársajtó hasábjain.

 

(11.50)

 

Nézzük a tényeket! Ha egy-egy családra vonatkoztatva nem lehet eligazodni pontosan, akkor nézzük: az Orbán-Torgyán-polgárkormány utolsó teljes költségvetési tervében otthonteremtésre összesen nem szerepelt 100 milliárd forint. Összesen nem szerepelt 100 milliárd forint! A jövő évi költségvetési tervben - amit bizonyára már jó alaposan megismertek - több mint 250 milliárd forint szerepel otthonteremtési támogatásokra, tehát két és félszer több. Akkor növekedett-e az otthonteremtési támogatások mértéke?

S még egy dologra hadd hívjam fel a figyelmet, tisztelt képviselőtársam: a szociálpolitikai kedvezmény mértékét önök négy éven keresztül 0, azaz nulla forinttal tetszettek emelni. Nulla forinttal! Ezt jó alaposan meg kell jegyezni, mert ez is tény, olyan tény, amiről az előbb képviselőtársam beszélt.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai