Készült: 2021.04.17.15:36:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

44. ülésnap (1998.12.22.), 63. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka egyéb szavazás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  63  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A félreértések elkerülése végett: most nem a törvényjavaslat érintett paragrafusainak érdeméről döntünk. Most tehát egy feles döntés születik arról, hogy az Országgyűlés elfogadja-e azt, hogy az alkotmányügyi bizottság ajánlása szerint valóban kétharmados körbe tartoznak-e ezek a paragrafusok, törvényhelyek. (Zaj az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

Az előbb említett, 1995-ben és '97-ben elfogadott ajánlás szerint ez a követendő eljárás, ezért ismertettem meglehetősen részletesen. A délután folyamán pedig a dolog érdeméről fog az Országgyűlés állást foglalni, és módja lesz kétharmaddal elfogadni vagy elutasítani a törvényjavaslat vonatkozó részeit.

Még egyszer mondom: most feles döntés születik. Ezért kérdezem azt, hogy az imént a jegyző úr által ismertetett törvényszakaszokat az alkotmányügyi bizottság ajánlásának megfelelően elfogadja-e az Országgyűlés, hogy ezek azok a törvényrészek, amelyek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatára lesz majd szükség. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 203 igen szavazattal, 127 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta, egyetért az alkotmányügyi bizottság ajánlásában foglaltakkal.

Tisztelt Országgyűlés! Most szünet következik. 14 órakor az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatjuk a munkát. (Nagy zaj.) Bocsánat, kérem, hallgassanak meg még egy jegyzői bejelentést! Herényi Károly jegyző urat illeti a szó.
Felszólalások:  Előző  63  Következő    Ülésnap adatai