Készült: 2021.04.20.21:08:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap, 242. felszólalás
Felszólaló Dr. Braun Márton (Fidesz)
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:01

Felszólalások:  <<  242  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. A termelők megértik, hogy a törvénymódosítás célja a minőségi bortermelés védelme, de azt nehezen értik meg, hogy ez a cél miért jár együtt számukra feleslegesnek tűnő és bonyolult adminisztrációs teherrel.

Az államtitkár úr válaszából a számomra két dolog derül ki. Egyrészt hogy az említett adminisztrációs terhek mégse annyira súlyosak, mint amiről tájékoztattak. Ez viszont részben kormányzati, részben érdekvédelmi szervezetek, hegyközségek, kamarák felelőssége, hiszen éppen az ő dolguk lenne az, hogy tájékoztassák a termelőket és korrekt tájékoztatást adjanak a termelőknek. A másik az az örvendetes tény, hogy a kormány is érzékelte az általam felvetett problémát, hiszen az interpellációm benyújtását követő napon kormányrendeletben bevezették a termelői borkimérés kategóriáját.

Így az államtitkár úr válaszát, bízván abban, hogy a tárca a meglévő adminisztrációs terheket minimalizálja, illetőleg azoknak a csökkentésére törekszik, elfogadom. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

Felszólalások:  <<  242  >>    Ülésnap adatai