Készült: 2020.05.28.21:28:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap (2018.10.29.), 192-194. felszólalás
Felszólaló Szilágyi György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  192 - 194  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Miniszterelnök úr, még mindig nagyon sajnálom, hogy ön nem érzi pofátlanságnak azt, hogy ilyen ajándékokat...

ELNÖK: Képviselő úr!

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): …fogad el az ország vezetőjeként. Egy olyan ország vezetőjeként egyébként, ahol jó, ha tudja, hogy három és fél millió ember él szegénységben, két és fél millió ember él mélyszegénységben, 250 ezer gyermek éhezik, és ön ilyen luxusutakon vesz részt. (Nagy zaj, közbeszólások.) Az a probléma, miniszterelnök úr, hogy nagyon rossz precedenst teremt az ön hozzáállása ehhez a luxuséletmódhoz. A NER rendszerében pofátlanul gazdagodók példaként tekintenek az ön viselkedésére. Ezért van az, hogy az önök által közpénzből felhizlalt NER-oligarchák előszeretettel utazgatnak ilyen luxusmagángépekkel. Legutóbb, hogy csak egy példát említsek, az ön barátjának, üzlettársának felesége, Andy Vajna felesége még a macskáját is egy luxusgéppel vitte Amerikába, hogy ott gyógyíttassák.

Miniszterelnök Úr! Úgy gondolom, hogy ebben az országban, ahol elmondtam, hogy mennyi szegény ember van, az, hogy ön luxusmagángéppel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) utazgat mérkőzéseket nézni, egyszerűen felháborító! (Taps a Jobbik padsoraiban.  Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Szégyen! Így van!)
Felszólalások:  Előző  192 - 194  Következő    Ülésnap adatai