Készült: 2020.09.29.03:58:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

208. ülésnap (2001.05.11.), 1. felszólalás
Felszólalás oka Ülésnap megnyitása
Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  1   1-109      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm a jelen levő képviselőket és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 24. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Szabó Erika és Mádai Péter jegyzők lesznek a segítségemre.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnöki értekezlet javaslatára az Országgyűlés elnöke tárgysorozatba-vételre és ajánlás készítésére kijelölte a bizottságokat. Az érdeklődő képviselők a szokásos módon tájékozódhatnak.

 

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály rendelkezésének megfelelően a szükséges számú aláírás csatolásával Nagy Sándor képviselő, MSZP, és a támogató képviselők politikai vita megtartását kezdeményezték "A társadalmi kohézió, az elszegényedés megállítása" címmel.

Ügyrendi kérdésben jelentkezett volna Keller László, de visszavonták. Jól értelmezem? Visszavonták. Tehát folytatom tovább.

A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/4236. számon kapták kézhez. Ehhez a kormány háttérelemzést nyújtott be V/4236/1. számon. Remélhetőleg megkapták a képviselőtársak.

Engedjék meg, hogy az elfogadott napirendnek megfelelően röviden ismertessem a vita menetét.

Először a kormány nyilatkozatára kerül sor, melyet 40 perces időtartamban megosztva Harrach Péter szociális és családügyi miniszter úr, Pálinkás József oktatási minisztériumi politikai államtitkár úr és Szemkeő Judit szociális és családügyi minisztériumi politikai államtitkár asszony ismertet majd.

Ezután az egyes képviselőcsoportok felszólalói következnek. A rendelkezésre álló időkereteket a kiküldött, kifüggesztett napirendi ajánlás tartalmazza. A soros jegyzők mérik és képviselőcsoportonként összesítik a képviselők által igénybe vett beszédidőt, jelzik az elnöknek, ha valamelyik képviselőcsoport felhasználta már a beszédidejét. Végül a kormány válaszára kerül sor 15 perces időtartamban.

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály időkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat, a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - ezt nyilván az elnök határozza meg -, bele kell számítani az időkeretbe. Ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell ide beleszámítani.

Tisztelt Országgyűlés! Megadom a szót Harrach Péter szociális és családügyi miniszter úrnak, aki előzetesen jelezte, hogy az időkeretből körülbelül 20 percet kíván felhasználni. Tessék, miniszter úr!
Felszólalások:  Előző  1   1-109      Ülésnap adatai