Készült: 2020.04.06.20:36:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

261. ülésnap (2005.11.04.), 70. felszólalás
Felszólaló Tóth Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor a kormányoldal arról beszél, hogy csökkentjük az önkormányzatok támogatását, akkor mondjuk meg, hogy a bölcsődésekét, az óvodásokét, az általános iskolába járókét is. És a mögöttük lévő szülők zsebébe nyúl a kormány igen mélyen, miközben a “több pénzt az embereknekö szlogen hamis mondatai hangzanak el, ámde most tetten érhetők.

(12.40)

Nézzünk néhány konkrét számot, hogy Gőgös úr egy kicsit szerényebben szóljon hozzá! (Közbeszólások és derültség az MSZP soraiban.) A szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásnál önök a szegénység ellen meghirdetett erős harcukban gyakorlatilag például a szociális étkeztetésnél 4800 forinttal csökkentik a normatívát - szegénységi érzékenység, ó! A házi segítségnyújtásnál önök egy eddigi 120 ezer forint/fős normatívát gyakorlatilag 15 200 forinttal csökkentenek. Így segítünk a legszegényebbeken? A házi segítségnyújtásnál egy 62 ezer forint/fős normatívát mínusz 12 ezer forinttal futtatnak tovább. Mi az önök igaz álláspontja, a szavuk vagy a tettük? A költségvetésből ezek a tettek olvashatók ki. A közösségi ellátásnál önök a 7 millió forint/szolgálat összeget 800 ezer forinttal csökkentik. Az időskorúak nappali intézményi ellátását, ahol 200 ezer forint/fő volt eddig az ellátás, mínusz 9 ezer forinttal illetik. Miről beszélnek akkor önök? Ez tehát több vagy kevesebb?

Az önkormányzatok - mint a jó szabó - hozott anyagból dolgoznak, s nem tehetnek róla, nem ez a szándékuk, de az önök oktrojált, erőszakos programja alapján kénytelenek lesznek tehát e terheket a családokra, óvodásokra, idősekre, szegényekre átterhelni. (Taps az ellenzéki, közbeszólások a kormánypárti oldalon. - Gőgös Zoltán: Vagy spórolnak saját maguknak! - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Te is leszel öreg! - Dr. Kovács Zoltán Gőgös Zoltánnak: Nyomjál már egy gombot! - Derültség és közbeszólás a Fidesz soraiból: Vigyék ki!)
Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai