Készült: 2020.04.03.18:37:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

259. ülésnap (2005.11.02.), 341. felszólalás
Felszólaló Tóth Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH IMRE (Fidesz): Szabó Zoltán képviselőtársunk az előző percekben azt vetette föl és azt állította, hogy az önkormányzatok az utóbbi években több állami támogatást kaptak. Nos, fogadjuk el az ő gondolatát egy pillanatra, de ugyanakkor az országos önkormányzati érdekszövetségek ezzel összefüggő, tartalmában pedig ezzel ellentétes gondolatát szeretném idézni.

Az önkormányzati szövetségek vezetői politikai hitvallásukat tekintve úgy aránylanak egymáshoz, hogy talán hat kormánypárti és egy nem kormánypárti van közöttük. Ennek ellenére egységesek, és a következőt állítják; Szabó Zoltán képviselőtársamnak idézem most ezt. Tehát mondják, hogy 2005-ben és 2006-ban a forráskivonás együttes összege mintegy 69 milliárd forint. Igen mélyen alulbecsülik, de maradjunk a 69 milliárdnál. És ebből ők úgy ítélik meg számításaik alapján egyébként, hogy a jövő évi költségvetésből mintegy 48 milliárd forint az, amely kivonásra kerül. Tehát nem többet, hanem ennyivel kevesebbet kapnak az önkormányzatok. Szabó képviselőtársamnak mondom, hogy ha tehát ezt vitatja, akkor az önkormányzati szövetségek jeles szakembereit kell perbe és haragra hívja vitájában ezzel a túlzó állásponttal.

Ami azonban a felelősség kérdését illeti, szeretném folytatni a költségvetés kapcsán, hiszen nemcsak arról van szó, hogy a mostani 21 milliárdot önök nem oldják fel - tehát erre hideg vizet ihatnak az önkormányzatok, noha nagyon várták -, hanem a 2006. évi költségvetésükben ezt megtoldják még egy lépéssel, mégpedig hátrafelé lépnek: 28,3 milliárdot kívánnak zárolni. Ez egy olyan szaloncukor egy papírban, ami egy üres papír, és nincs benne cukor.

Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai