Készült: 2020.11.29.20:38:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

261. ülésnap (2017.11.27.), 154. felszólalás
Felszólaló Szijjártó Péter (Fidesz)
Beosztás külgazdasági és külügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZIJJÁRTÓ PÉTER külgazdasági és külügyminiszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Az a helyzet, hogy a feltett kérdéseknek csak egy része esik az én döntési kompetenciámba, de ezzel kapcsolatban hadd mondjam el önnek, hogy éppen a mai napon tartózkodik 16 miniszterelnök Budapesten a Kína–Kelet- és Közép-Európa miniszterelnöki találkozó jegyében. A keleti nyitás stratégia keretében az idei esztendő első nyolc hónapjában 17 százalékkal növeltük az exportunkat összesen 1,4 milliárd euróval. A déli nyitás országai irányában az idei esztendő első nyolc hónapjában 29 százalékkal nőtt az exportunk 360 millió euróval. Szóval, a helyzet az, hogy amikor a külgazdaságot, a külpolitikával összevontuk, az számos előnnyel is járt.

(16.30)

Például azzal, hogy az értelmetlen és terméketlen viták helyett meg tudjuk spórolni az időt, mert a számok beszélnek. És ha nő az exportunk, ha nőnek a beruházások, akkor valószínűleg azok, akik ezzel a kérdéssel foglalkoznak, jól teszik a dolgukat. A déli nyitásért és a keleti nyitásért felelős államtitkár pedig valószínűleg jól tette a dolgát. Ha nem így lenne, akkor a számok nem ezt mutatnák.

Ezért még egyszer engedje meg, hogy megköszönjem, hogy önök is támogatásukról biztosították a két volt helyettes államtitkárt, hogy az elkövetkezendő időszakban sikeres nagykövetek lehessenek. Köszönöm szépen a téma felvetését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai