Készült: 2021.04.23.09:38:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 74. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Sajnos, miután én következem szólásra, kénytelen vagyok azt mondani, elfogadhatatlan, hogy az elnöknek szava sincs egy ilyen anarchista tett következményeinek a kezelésére.

(11.00)

Jellemző egyébként, hogy minden alkalommal elviselik azt a minősíthetetlen hangot, amit velünk szemben alkalmaz például a Jobbik, de az anarchista lépések már semmiféle retorziót nem élveznek a Házban. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Visszatérve a törvényjavaslatra, tisztelt képviselőtársaim, azt kell elmondani, hogy ez a jogszabály eklatáns példája annak a törvényhozási gyakorlatnak, amit a Fidesz alkalmazott az elmúlt négy évben. Benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami látszólag arról szólt, hogy valamilyen uniós jogharmonizációs lépéseket megtegyenek, de valójában egyetlenegy célt szolgált, hogy eltakarja a kormányzat valós szándékát, hogy számos más törvényjavaslat kapcsán mit akarnak megváltoztatni, és hogy erről lehetőség szerint a parlament nyilvánossága előtt semmiféle vita ne legyen. Nyikos képviselő úr elmondta, hogy a gazdasági bizottságban úgy nyújtottak be egy 70 oldalas módosítóindítvány-csomagot, ami húsznál is több olyan törvény megváltoztatását kezdeményezte, amit eredetileg be sem nyújtottak a Háznak. Most, a mostani módosításban is módosítják a tokaji borvidékről, a menedékjogról szóló törvényeket, a földeljárási törvényt, a termékdíjtörvényt, a kamarai törvényt, a Hszt.-t, a szerencsejáték-törvényt. Ilyen módon hozni jogszabályokat, hogy aztán a jogalkalmazók alkalmazni tudják ezeket a jogszabályokat, teljesen elképzelhetetlen.

A Jobbik egyéb más módon alkalmaz anarchista módszereket, a Fidesz meg, úgy látszik, a jogalkotásban alkalmaz anarchista módszereket, mert ezzel semmi mást nem érnek el, mint hogy szétverik az egész magyar jogrendet.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai