Készült: 2021.04.10.23:02:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

340. ülésnap (2014.02.04.), 76. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon örülnénk neki az ellenzéki oldalon is, hogyha a Fidesz-kormány és a Fidesz-frakció visszatérne ahhoz a korábbi parlamenti gyakorlathoz, hogy ilyen ügyeket tisztességes módon a bizottságok elé tárnak és terjesztenek, ott megindokolják egyébként, hogy milyen szándék vezérelte a kormányt, milyen indokok és egyebek indokolták azt, hogy ezzel a javaslattal előálljon, sőt még azt is meg lehet magyarázni, tisztelt államtitkár úr, hogy miért pont egy ilyen ide nem illő törvényjavaslatban került ez elő. De a tisztességes eljáráshoz, még egyszer mondanám, az is hozzátartozik, hogy ha a kormány képviselője ott van egy ilyen bizottsági ülésen, akkor azt mondja, tisztelt képviselőtársaim, amit most itt államtitkár úr elmondott.

Elmondja a kormány képviseletében, hogy ez vezérelt bennünket, és akkor az ellenzék is azt mondja, hogy hát, nem egy elegáns megoldás, de hát biztos szükség volt rá.

Csak az a probléma, tisztelt államtitkár úr, hogy ez a vasúti törvényre oké, rendben van. És mi van a másik hússzal, amit szintén a kormány képviseletében ugyanilyen módon nyújtottak be? Még egyszer mondom, egy perccel a bizottsági ülés kezdete előtt kezdték el kiosztani a módosítócsomagot, majd rá három perccel a bizottság alelnöke, Koszorús képviselő úr elkezdett szavaztatni az előterjesztésről, ráadásul oly módon, hogy úgymond csomagban az egészről, kísérletet sem téve arra, hogy valamiféle magyarázatot vagy indokolást tegyenek, hogy miért tette ezt a kormány.

Úgyhogy én természetesen támogatnám azt (Az elnök csenget.), amit államtitkár úr elmondott, csak hát vissza kellene térni a tisztességes és normális gyakorlathoz a parlamentben. (Dr. Józsa István tapsol.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai