Készült: 2021.04.20.02:14:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

340. ülésnap (2014.02.04.), 196. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Tisztelt Képviselő Úr! Ön is tudja nagyon jól, hogy az Európai Bizottság semmiféle ilyen vizsgálatot nem indított még el, egyetlenegy tagállammal szemben sem indított el kötelességszegési eljárást ebben az ügyben. Azt mondta, vizsgálja azt, hogy ilyet elindíthat-e vagy nem indíthat el - ez az egyik.

Ez a fenyegetés tulajdonképpen az önök részéről, az önök kormányfője részéről hangsúlyozódik, hogy rezsiharcot, rezsiküzdelmet kell folytatnunk az Európai Bizottsággal szemben. Persze, amikor az Európai Bizottság a legkülönbözőbb tagállamok ellen kötelességszegési eljárást indít ezer más ügyben, akkor a kormány úgy ítéli meg, hogy a saját álláspontja védelme érdekében vitatkozik az Európai Bizottsággal. Száz más ilyen ügy van, tisztelt képviselő úr. Szeretném emlékeztetni önt arra, hogy annak idején, amikor bevezette az előző kormány a hatósági árat az energiaszektorban, az Európai Bizottság akkor is vizsgálta, hogy Magyarország a társulási szerződés alapján megfelelőképpen járt-e el, és aztán lezárták, azt mondták, hogy rendben van, hatósági árakat alkalmazhat Magyarország.

Mi nem mondtuk, hogy majd háborút indítunk az Európai Bizottság ellen, majd harcot, rezsiharcot fogunk folytatni a rezsicsökkentés megvédése érdekében, hanem vitatkoztunk az Európai Bizottsággal, és meggyőztük az Európai Bizottságot arról, hogy ez egy rendben lévő folyamat. Önök viszont azzal riogatják a magyar társadalmat, hogy az Európai Unió háborút folytat Magyarország ellen és nekünk fel kell venni a harcot ez ellen az Európai Uniónál. Hát micsoda dolog ez? Ugyanakkor kapjuk az Európai Uniótól a támogatást, maguk meg harcolnak ellene. Hát micsoda dolog ez?!
Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai