Készült: 2019.10.21.03:12:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

190. ülésnap (2009.02.23.), 170. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A kulturális bizottság ellenőrző albizottságának december 11-ei ülésén több kérdést tettem föl Grunwalsky Ferencnek, a Magyar Mozgókép Közalapítvány elnökének. Többek között arra a kérdésre sem tudott pontos választ adni a bizottsági ülésen, hogy az adófizetők pénzéből hány forintot fizetett ki banki kamatra a közalapítvány 2005 óta.

Ezért megkértem Grunwalsky urat, hogy írásban juttassa el válaszát a bizottsághoz. Nem tette meg. Türelemmel vártunk, közben lezajlott a filmszemle is. Ilyenkor év elején máskor is volt már, hogy késlekedtek a válaszadással a filmszemlére hivatkozva. Ezért a filmszemle után a parlamenti bizottság munkatársai telefonon újra felhívták a figyelmét arra, hogy elmulasztotta a válaszadást. Erre a közalapítványnál azt mondták, hogy nem tudják, pontosan mire is kellene válaszolniuk, pedig a bizottság írásos jegyzőkönyvét is átolvasták.

Itt van előttem a jegyzőkönyv. Államtitkár úr, ebben a következő szerepel: tisztelettel kérem önöket, hogy körülbelül nélkül az elmúlt négy évre visszamenőleg minden évre nagyon pontosan mutassák ki, és írásban küldjék el ezt az elemzést, azaz azt, hogy 2005 óta hány forintot költött a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kamatra. Én úgy vélem, hogy a közalapítvány adatszolgáltatási kötelezettségének nem tett eleget.

Kérem tisztelettel államtitkár urat, hogy a szükséges lépéseket tegye meg, mert nem normális az, hogy arra kényszerít minket, önt is, és engem is a közalapítvány, hogy itt kelljen erről beszélnünk, de mivel ez a kényszer előállt - most is megkérdeztem még délután, máig nem jött válasz -, ezért kénytelen vagyok itt a parlamentben kérdezni önt, államtitkár úr, hogy 2005 óta hány forintot fizetett a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kamatra az állami támogatásból.

Várom szíves válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai