Készült: 2020.08.08.08:44:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap, 122. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:18

Felszólalások:  <<  122  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Ha már szóba hozta ezt a két kérdést, azt gondoltam, hogy egy harmadikat is szóba hoz. Nem egy államtól független szereplő volt az, amely ebben a kérdésben a vizsgálatot lefolytatta, és megállapítást tett. Azt gondolom, hogy legalább annyit érdemes lett volna ebben a kérdésben mondani pozitívumként - még ha ellenzékből ezt nehéz is elismerni -, hogy az állam nevében eljáró szervezet folytatott egy vizsgálatot, megállapított valamit, amely jelen pillanatban a bíróságon jogerősen is megállt.

Szerintem olyan probléma nincs, amire ön utalt, nevezetesen, hogy elévülés, hiszen maga a döntés most született meg, ebből következően innentől számít az, hogy akar, tud-e és milyen módon jogot érvényesíteni az állam. (Dr. Dávid Ibolya: Nem.) Az általam ismert jogi szakvélemény ezt tartalmazza, azt tudom mondani még egyszer. Jogászok ezen lehet, hogy vitatkoznak, mi ezt megnézettük, és a jogerős ítélettől számított határidő érvényes ebben az esetben. Ön, látom, mást tud. Én csak azt tudom mondani, amit a mi szakértőink leírtak ebben a kérdésben.

(17.50)

A kiírások kapcsán szerintem nem a kiírásban volt a probléma, hanem a pályázók összejátszásában volt a probléma. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Én legalábbis így ismerem az ítéletét a bíróságnak, illetve így ismerem a Versenyhivatal döntését is. Ebből következően, amire ön utalt, csak azt tudom mondani, hogy a pályázók vétkeztek.

Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Felszólalások:  <<  122  >>    Ülésnap adatai