Készült: 2020.08.08.08:16:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap, 118. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:05

Felszólalások:  <<  118  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Elnök Úr! Az elnök asszony által fölvetett kérdésben most van először Magyarországon olyan jogerős bírósági döntés, ami alapján a kormányzaton belül több jogász vizsgálja azt, hogy ennek következtében milyen lépésekre kell hogy sor kerüljön, és milyen lépésekre lehet hogy sor kerüljön.

Azt tudom mondani, hogy az ön által föltett négy kérdés kapcsán nagy valószínűséggel, bizonyosan sor fog kerülni az első kérdésben érintett témára, nagy valószínűséggel meg kell vizsgálni a negyedik kérdésben érintett összefüggésrendszert, figyelemmel arra is, hogy ugyanakkor nem szeretnénk, ha túlságosan szűkre korlátozódna a holnapi versenyben részt vevő versenyzők köre. Ugyanis az a téma, amit ön érintett a negyedik kérdésében, ezzel kapcsolatban legalábbis egy alapos vizsgálatot indokolttá tesz, hiszen semmiképpen nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy túlságosan kevés versenyző maradjon versenyben a további építések kapcsán.

A másik két kérdésre, amit föltett, azt tudom mondani, hogy jogászok fogják megvizsgálni, hogy erre milyen módon nyílik lehetőség. Nincs arra Magyarországon kialakult joggyakorlat, hogy ebben az esetben - elsősorban az ön által harmadikként föltett kérdésre utalva - milyen módon érvényesít jogot az állam. Én nem jogász vagyok - ön jogász -, ezért lehet, hogy pontatlan a megfogalmazásom ebben a kérdésben, de szeretnék arra utalni, hogy miután nincs precedens ebben az ügyben Magyarországon, nincs előzmény ebben a kérdésben, ezért pusztán azt tudom mondani, hogy jelenleg is vizsgálják jogászok azt, hogy lehet-e élni, és ha igen, akkor milyen módon lehet élni azzal a lehetőséggel, amit ön fölvetett, figyelemmel arra is, hogy - ahogyan fogalmaztam - ez az első jogerős döntés ebben a kérdéskörben.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  118  >>    Ülésnap adatai