Készült: 2021.04.10.23:50:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2016.11.21.), 44. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:55


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Jobban örültem volna, ha a főnöke tiszteli meg az Országgyűlést, de hát akkor, ha már így történt, kezdjünk neki.

A Rogán Antal körüli botrányok néhány mellékszála legalább annyira érdekes, mint az Orbán Viktor teljes bizalmát élvező, többszörös hazugságon kapott miniszter gyanús ügyei. Az Index hírportál cikkében található videók egyikén azt láthatjuk, hogy Rogán Antal, Habony Árpád és dr. Kertész Balázs ugyanabba az Aulich utcai házba megy be, amely előtt egy másik időpontban három grúz üzletember politikus beszéli meg üzleti ügyeit. Az egyik ember, aki jelenleg a Bank of Georgia regionális vezetője, korábban hazája gazdasági minisztere volt, 12 évig pedig a Soros György által alapított civil szervezeteket támogató pénzosztó szervezet, az Open Society Foun­dations program menedzsereként tevékenykedett. Ráadásul nem máshol, mint Budapesten, és nem más témával foglalkozott, mint a szépen hangzó nyitott társadalom eszményét elősegítő közszolgálati reformkezdeményezésekkel. A fenti tények azért is érdekesek, mert eddig azt hallhattuk, hogy mindenkire, aki kapcsolatba került Soros Györggyel vagy az általa finanszírozott civil szervezetekkel, az Orbán-kormány teljesen nyíltan ellenségként tekint. Lázár Jánostól megtudhattuk, hogy titkosszolgálati jelentések is készültek a Soros-féle magyarországi befolyásolási kísérletekről, a mindent tudó Németh Szilárd pedig biztos benne, hogy Soros György szervezett hálózati rendszert működtet (Németh Szilárd István közbeszól.), a magyar kormány migránspolitikájával szemben, amivel komoly nemzetbiztonsági érdekeket is sért.

Egy normális országban önmagában a fenti tények és az azt megalapozó videók nyilvánosságra kerülésének is komoly következményeinek kellene lenniük, de az a minimum, hogy egy átfogó titkosszolgálati vizsgálat megindítására kellene hogy sor kerüljön. Annál is inkább, mert ha az Orbán-kor­mány nemcsak a médiának szánta a Soros Györggyel kapcsolatos kirohanásait, akkor magyarázatot kellene adnia arra, hogyan lehetséges, hogy egy roppant befolyásos, több mint tíz évig a Soros-hálózatban komoly vezető beosztást betöltő emberrel üzletelnek a feltételezhetően Rogán Antalhoz köthető üzleti körök. Vagy ha pénzről van szó, akkor ez sem számít önöknek?

Ha a fentiek igazak, akkor a letelepedési kötvények megvédelmezése után Soros Györggyel kapcsolatosan is beigazolódik, hogy csak addig tart az ellenállás és a hazaszeretet önöknél, ameddig a könnyű pénz lehetősége fel nem tűnik a láthatáron.

Tisztelt Államtitkár Úr! Azt már tudjuk, hogy önöket nem érdekli, hogy Rogán Antal hányszor és miben hazudott. De az sem zavarja önöket, ha esetleg a barátai Soros-közeli emberekkel üzletelnek? Vagy ettől is csak nő a miniszterelnök miniszterébe vett bizalma? Erre várom érdemi válaszait. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai