Készült: 2020.07.06.08:15:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

112. ülésnap (2020.03.16.), 170. felszólalás
Felszólaló Dr. Selmeczi Gabriella (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak és Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A legfrissebb adatok szerint 39-re nőtt hazánkban a diagnosztizált fertőzöttek száma, közöttük 9 iráni, 1 brit és 29 magyar állampolgár. Az új eseteknél is az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. A legtöbbet a koronavírus terjedése ellen azonban mi magunk, magánemberek tehetünk. Minden magyar embertől azt szeretnénk kérni, hogy segítse az egészségügyi és a rendvédelmi szervek munkáját azzal, hogy betartja az operatív törzs által meghozott javaslatokat, ajánlásokat, illetve betartja a veszélyhelyzetben elrendelt jogszabályi előírásokat. Az operatív törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megfogalmazott előírások, ajánlások is azt a célt szolgálják, hogy saját magunkat és ezáltal közvetlen családtagjainkat, barátainkat, egyúttal az egész magyar társadalmat a lehető legjobban meg tudjuk védeni a koronavírus terjedése ellen.

Tegnap bekövetkezett az első haláleset Magyarországon is a koronavírus-járványban. Engedjék meg, hogy itt most a Fidesz-KDNP-frakció nevében is részvétemet és együttérzésemet fejezzem ki a hozzátartozóknak.

Tisztelt Államtitkár Úr! Azon túl, hogy megkérünk mindenkit és az időseket is, hogy tartsák be a javaslatokat és az ajánlásokat, szeretném megkérdezni mindezek tükrében, hogy milyen további intézkedésekkel fogjuk felvenni a harcot a koronavírus-járvány ellen. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai