Készült: 2020.07.06.09:03:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap (2020.02.17.), 16. felszólalás
Felszólaló Dr. Selmeczi Gabriella (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is engedjék meg, hogy üdvözöljük azt a hét magyar honfitársunkat, akik tegnap egészségesen elhagyhatták a karantént. (Taps a kormánypártok soraiban.)Magyarországon koronavírus jelenleg nincs; célunk, hogy ne is legyen. A kormány elsődleges feladata a vírus behurcolásának megakadályozása volt. A magyar kormány jól dolgozott, hiszen ez a cél teljesült.

(13.30)

Január 26-án, tisztelt képviselőtársaim, egy nappal még az előtt, hogy a WHO mérsékeltről magas szintre módosítja a koronavírus nemzetközi veszélyességét, Kásler miniszter úr összehívja az érintett egészségügyi szerveket, és intézkedési tervet dolgoznak ki, melyről másnap tájékoztatják a közvéleményt. Ugyanezen a napon Szijjártó miniszter úr tájékoztat, hogy nincs magyar érintettje a koronavírus-járványnak. Január 30-án a WHO kihirdeti a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet. Január 31-én a magyar miniszterelnök úr felállítja az operatív törzset, amely azonnal munkához lát. Pár órával később már nyilvános a 28 pontos akcióterv, mindenki olvashatja.

Azonban voltak ellenzéki politikusok, akik felelőtlenül viselkedtek. A Népjóléti bizottság február 7ei ülésén minden ellenzéki képviselő is meghallgathatta az operatív törzs vezetőit, Pintér Sándor belügyminisztert, Kásler miniszter urat, Menczer Tamás külügyi államtitkárt és a további szervek vezetőit. Feltehették a kérdéseket minden korlátozás nélkül, amelyekre megkapták a választ.

Ezt követően kiálltak sajtótájékoztatót tartani, hogy a kormány intézkedései elégtelenek, valamint tömeges fertőzésről vizionáltak. A DK pedig kiállított egy olyan politikust, akiről több embernek jut eszébe a jeges vödör és a síró gyerek, mint az egészségügy. (Zaj az ellenzéki oldalon.) Tisztelt Arató képviselőtársam, amit pedig ön most itt előadott, az tipikusan a kannibálpolitika.

Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönet a kormánynak, hogy helytállt ebben a helyzetben. Köszönjük szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai