Készült: 2020.09.25.03:23:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

209. ülésnap (2001.05.28.), 84. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ezt a vitát a bizottsági ülésen egyébként már lefolytattuk, de még egyszer hadd emeljem ki azokat a vitában elhangzott érveket, amelyeket ott elmondtunk.

Gyakorlatilag semmilyen, de semmilyen ellenőrzés, semmilyen szakmai ellenőrzés nem volt. Olyan, hogy az APEH ellenőrizte a számlákat és megnézték, hogy benyújtottak-e számlákat, olyan valóban volt; de szakmailag, hogy úgy használták-e fel a pénzt, arra használták-e fel és valóban szükség volt-e arra úgy, ahogy arra a pénzt igényelték, azt az ég egy világon senki nem nézte. Azt hiszem, mivel itt nem kis összegről van szó - ha megnézzük az egész alapot, akkor az valóban több tízmilliárd forint, az idén talán még a 40 milliárd forintot is eléri ez az összeg összességében -, feltehetjük azt a kérdést és fel is kell tenni, el szabad-e költeni ezt a pénzt úgy, hogy gyakorlatilag senki nem néz utána, senki nem ellenőrzi, hogyan költjük el ezt a pénzt. Az a válasz született, hogy nem, ekkora összegnél mindenképpen szükség van valamekkora ellenőrzésre, ez elhangzott a bizottsági ülésen. És ha elfogadjuk, hogy szükség van ellenőrzésre, akkor nyilvánvaló, hogy abból a 3 százalékból, ami eddig csak a pénzosztásra biztosította a fedezetet, ezt nem lehet megtenni.

Azt mondom, hogy ha ez a pénz ellenőrzötten, szakmai módon ellenőrzötten kerül kiosztásra, akkor ebben az esetben ennek a pénznek a felhasználási hatékonysága erőteljesen megnövekszik, ami a szakképzésnek összességében sokkal-sokkal többet használ, mint amennyit ezen a 2 százalékon veszít.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai