Készült: 2020.09.25.16:25:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2001.03.28.), 88. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  88  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon röviden azért hadd mondjam el, hogy soha olyan későn nem fogadták el a forrásmegosztást és a költségvetést, mint az idei évben, úgyhogy arra gondolok, hogy ez azért némiképpen ellentmond Bauer képviselő úr szavainak. Még egyszer mondom, hogy az az alapvető elgondolás, és ezt alá szeretném húzni, hogy ha több résztvevőt közösen megillet egy bevétel, amiről közösen dönteni kell, akkor igenis legyen joga minden résztvevőnek ebben a döntésben részt venni.

És felhívnám Bauer Tamás képviselő úr figyelmét arra, hogy ebben a pillanatban a fővárosban azért az a helyzet áll fenn, hogy a Fővárosi Közgyűlés összetétele és a kerületi képviselő-testületek többsége megegyezik. Tehát nem egy pártpolitikai javaslatról van szó; egyszerűen elég az is, ha Demszky Gábor azokkal a kerületekkel, ahol hasonló pártállású többség van, mint a Fővárosi Önkormányzatban, meg tud egyezni. Sajnos Demszky Gábor, úgy tűnik, ezekkel a kerületekkel sem szívesen egyezne meg. Tehát aláhúznám, hogy itt nem pártpolitikai kérdésről van szó.

Az elmúlt időszakban egyébként Hajdu László képviselő úr hozzászólását és javaslatát az önkormányzati bizottsági ülésen hosszan idéztem, és azt hiszem, hogy az is az én érveimet támasztja alá.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  88  Következő    Ülésnap adatai