Készült: 2020.07.04.21:43:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap (2012.02.21.), 232. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:22


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Tisztelt Ház! Természetesen a benyújtott javaslatot tárgyaljuk. Amit itt Gaudi képviselő úr megmutatott nekem az imént, hogy miben tér el a kettő, nekem az úgy tűnt, mintha ott az egyik javaslatban, amit mi tárgyalunk, a rendőrségi jegyzőkönyv lenne szöveghűen, míg a könyv, ami bemutatta a részletet, ott egy magyarázó szöveg rámutat a jegyzőkönyv és a valóság közötti különbségre; a szerkesztő a jegyzőkönyvbe zárójelben betold egy olyan részt, amelyik azt mondja, hogy ez egyébként nem így történt.

Én nem tartom kizártnak, hogy egyébként amúgy a jelentésben, amit mi tárgyalunk, valahol később, a szöveg másik részében van meg annak a cáfolata, amit a rendőrségi jegyzőkönyvidézet tartalmaz. Úgyhogy nem érzem úgy, hogy itt egy olyan különbség lenne a kettő között, ami megnehezítené a vitánkat. Mindnyájan tudjuk, hogy mi volt ott a pontos tény (Zagyva György Gyula: Azt kell beírni!), de maga a melléklettervezet, amit mi tárgyalunk, az szöveghűen a jegyzőkönyv részét tárgyalja, úgyhogy szerintem nyugodtan tudjuk tovább folytatni a vitát. Köszönöm szépen.

De ettől függetlenül ezt is meg a többit is nyilván megnézzük, és a képviselő urakat kérem, hogy hívják fel a figyelmünket erre, és ezeket mind jelezzék egytől egyig, hogy minden kétséget el tudjunk oszlatni.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai