Készült: 2020.07.05.19:22:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

31. ülésnap (2006.11.14.), 80. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Erika (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Nyul képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni, mert azt mondta erről a törvényjavaslatról, hogy az európai uniós jogharmonizáció követeli meg Magyarországtól, hogy ilyen törvényjavaslat szülessen. No, hát erről szó sincs, az Európai Unió nem követeli meg, hogy ilyen törvényjavaslatot készítsenek, egyedül fiskális megszorító szempontok azok, amelyek alapján önök így döntöttek. És annak a hosszú távú célnak a megoldását nem látják, csak a jelenben tudnak élni, ami valóban fenyeget, hogy ha semmi nem változik az országban, hogy egyre kevesebben keresnek, és egyre kevesebb embernek kell eltartania majd a nagy tömegű nyugdíjas társadalmi réteget.

Erre van megoldás, és ezt számos alkalommal elmondtuk a parlamentben: a családtámogatási rendszer kialakítása, ösztönzése, hogy a gyermekvállalást segítsük. Ezzel kapcsolatban az előző ciklusban is nyújtottam be Mátrai Márta képviselőtársammal törvényjavaslatot. Önök nem engedték a parlament asztalára, és nem tudtunk róla tárgyalni. Ezt a legfontosabb szempontot, hogy a családokat segíteni kell a gyermekvállalásban, ezt nem volna szabad önöknek elfelejteni.

Azonkívül azt mondta Dér Zsuzsanna, hogy változatlan körülmények között mennek nyugdíjba idő előtt nagyon sokan. Nem változatlanok a körülmények. A körülmények jelentősen romlottak a gázár, az energiaárak emelésével, azzal, hogy nincsenek munkahelyek, a munkahelyek megszűnnek, a mostani Gyurcsány-csomaggal még inkább meg fognak szűnni, vállalkozók tízezrei kénytelenek visszaadni a vállalkozói engedélyüket, és a terhek növekedése ezt a folyamatot fogja a továbbiakban is erősíteni. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai