Készült: 2020.07.04.08:52:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2009.12.14.), 179. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Erika (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  179  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az új influenza a híradások szerint országszerte egyre több és súlyosabb megbetegedést okoz. A fertőzöttek számának növekedése elővigyázatosságra int mindenkit. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegség felbukkanása után gyakran egész intézményeket kell bezárni. Hetente hallani, hogy az ország különböző területein bölcsődék, óvodák és iskolák kénytelenek kényszerszünetet elrendelni az új influenza terjedésének megakadályozása érdekében.

Az intézmények bezárnak, a beteg gyermekeket ellátják, az egészségesek pedig otthon maradnak, de nem tudni, hogy kivel. A dolgozó szülőknek általában nincs lehetőségük, hogy egészséges gyermekükkel otthon maradjanak. Az is elképzelhető, hogy nincs szabadságuk, vagy a munkáltatótól félnek szabadságot kérni, táppénzcsalásban pedig nem akarnak közreműködni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Mit tanácsol azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke ugyan nem betegedett meg, de az intézménybezárás miatt egész nap felügyelet nélkül marad, és a szülő nem mehet szabadságra vagy táppénzre?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  179  Következő    Ülésnap adatai