Készült: 2019.11.13.08:12:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 34-36. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:41


Felszólalások:  Előző  34 - 36  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy a Fidesz parlamenti frakciója támogatja ezt a módosítást, és támogatjuk azt is, hogy lehetőség szerint minél hamarabb a parlament elé kerüljön az áfatörvény módosítása. (Folyamatos zaj.)

Egy kicsit meglepett bennünket a tegnapi bejelentés, hiszen egy héttel ezelőtt a miniszterelnök úr még arról beszélt - idézem pontosan -, hogy mint egy falat kenyér, annyira szükség van a költségvetési bevételekre, éppen azért akkor még nem látta lehetőségét annak, hogy a benzinárak, az üzemanyagárak csökkenjenek, de most örülünk annak, hogy erre a módosításra sor kerülhet.

Ami miatt szót kértem, az az eljárási rend, aminek a keretében ma mi ezt tárgyaljuk, hiszen jól látható most már a benyújtott törvénymódosításnál, hogy csak október 1-jével lépne hatályba ez a jogszabály-módosítás. Mi szeretnénk, hogyha erre hamarabb sor kerülne. A miniszterelnök célja is az volt... (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)

ELNÖK: Elnézését kérem, csak a zaj miatt!

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tehát a miniszterelnök úr célja is nyilván az volt ezzel a tegnapi bejelentéssel, hogy minél hamarabb csökkenjenek Magyarországon az üzemanyagárak. Ennek értelmében egy kicsit értetlenül fogadtuk azt, hogy a módosításban október 1-jei határidő szerepel az adótörvény módosításának életbe lépésére. Nem értjük tehát ezt a késlekedést. Szeretnénk, hogyha Magyarországon, hasonlóan, mondjuk, Lengyelországhoz, minél hamarabb adócsökkentéssel tudnánk segíteni azon, hogy a fuvarozók, az autót használók kevesebbet fizessenek a benzinkutaknál.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  34 - 36  Következő    Ülésnap adatai